Materiaalit

Kauneus, kestävyys ja käytettävyys ohjaavat materiaalien matkaa laadukkaiksi Mirka-tuotteiksi. Tarkoin valitut kankaat pestään ja testataan käyttötarkoituksen ja tarpeen mukaan Varpaisjärven työhuoneella. Mirka-mallistoa täydennetään harkitusti uusin tuottein: kaikki suunnittelu tapahtuu Varpaisjärvellä ja valmistus Savossa ammattitaitoisilla ja työstään pitävillä ompelijoilla.

Mirka-malliston suunnittelussa pääpaino on vanhan kunnioittamisella joka täydentyy tämän päivän käyttömukavuudella. Ekologisuus ja vintagen viehkeys kulkevat luonnollisesti käsi kädessä näissä ajattomissa tuotteissa.

Seuraavat merkit tuotelipuissa kertovat käyttämiemme materiaaalien alkuperästä:

Kotitalouksien poistot
-    Kuluttajilta käytöstä kiertoon päätyneet vaatteet ja kodintekstiilit joiden keräystä ja lajittelua tekee mm. Tekstiilikierrättäjät ry.

Tehtaiden ylijäämät
-    Leikkuujäte, pakanloput ja muuten käyttämättä jääneet materiaalit vaatetustehtailta ja ompelimoilta.

Uniikit aarteet
-    Kauneimpia harvinaisuuksia joita yleensä riittää vain 1-2 tuotteeseen. Yleensä kirpputorilöytöjä ja ostoja asiakkailta. Usein mm. 50-70-lukujen painokankaita sekä vinttien vintagea.

Uudet materiaalit
-    Joskus saatavuuden ja laadun takaamiseksi tuotteissa käytetään myös täysin uutta materiaalia, esim. vetoketjut ja tikkitakin vanutäyte.